Locuri de muncă la stat: una dintre cele mai puternice instituții face angajări masive
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are planuri mari pentru anul care bate la ușă. În 2022, instituția va face angajări masive, pentru a-și îmbunătăți performanțele, dar și pentru a crește calitatea interacțiunii cu cetățenii.
Concret, în 2022, ANAF are în plan să facă cel puțin 300 de angajări.
Angajările vor fi realizate din sursă externă și vizează, în special, acoperirea unor zone unde instituția se confruntă cu deficit de personal.
ANAF are o listă a competențelor și calificărilor profesionale pe care le caută de la viitorii săi angajați. Astfel, trebuie să știi că se caută statisticieni, specialiști în IT, econometrie sau în analiza datelor.
Ce planuri are ANAF
„Recrutarea externă de personal (minim 300 posturi) cu competențe adecvate, capabil să raspundă exigențelor unei administrații moderne, urmărind în primul rând întinerirea aparatului fiscal și asigurarea de personal pe zone deficitare sau domenii noi de activitate – statisticieni, specialiști în IT, econometrie sau în analiza datelor”, este una dintre prioritățile ANAF în 2022 în domeniul resurselor umane.
În ultimii ani, numărul angajaților ANAF a fost în declin. Se pare că, la jumătatea acestui an, întregul personal se ridica la 22.600 de angajați.
Pe lângă recrutare, instituția are o serie de alte obiective pentru anul care urmează, date fiind măsurile asumate de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), document strategic dezvoltat în cursul anului 2021, reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale ultimilor ani pentru ANAF, oferind cea mai mare/substanţială sursă de finanţare nerambursabilă de care organizaţia a beneficiat de când a fost înfiinţată, 355,7 milioane de euro, fără TVA, pentru implementarea unor reforme fundamentale necesare transformării sale. În egală măsură, PNRR a oferit cadrul de excelenţă pentru dezvoltarea unei serii de reforme structurale care vor remodela administraţia fiscală şi contextul în care aceasta evoluează. Prin intermediul PNRR se vor realiza măsuri de reforma complexă, de natură legală şi organizatorică, care promovează schimbarea, sprijinite de o serie de investiţii în digitalizare cu obiectivul final de modernizare şi digitalizare a ANAF”, potrivit proiectului de buget al Ministerului Finanţelor publicat duminică.